Zárjelző tárcsa

Elég sok nagyvasúti szerelvény készült az utóbbi időben a játékhoz, ami nagyszerű dolog. Viszont amikor megnézem a vonatokat, mindig hiányolom róluk a zárjelző tárcsát – igen, a saját magam által készített vonatokról is hiányolom. :)

Mi is ez a tárcsa pontosan? Nos, a MÁV F1-es utasítása szerint a vonatok végét nappal és éjszaka is zárjelző tárcsával kell megjelölni, méghozzá egy fehér szegélyű vörös, kör alakú tárcsával. Úgy gondoltam, hogy itt az ideje akkor ezt elkészíteni, úgyhogy összeraktam egy zárjelző tárcsát, letölthetitek a Magyar Objektumtárból, vagy ha nem akartok módosítani rajta, akkor használhatjátok az openBVE tartalomkezelőjében levő MAV_zarjelzo-tarcsa nevű megosztott könyvtárat. Ezek az apróságok számomra sokat dobnak a játékon.

Pár szót mondanék arról, hogy hogyan érdemes használni. A legegyszerűbb, hogy egy .animated fájlba illesztjük be. A tárcsa közepe az origóban van, így attól függően, hogy hol van az utolsó kocsi vége, nekünk kell a Position értékekkel helyre tenni. Tegyük fel, hogy nekem most megfelel a tartalomkezelőből elérhető zártárcsa, így most arra hivatkozok. Sőt, a kocsit is a tartalomkezelőből hivatkozom.

[Object]
Position = 0, 0, 0
States = $MAV_287_Habbins/Habbins/habbins.b3d

[Object]
Position = -0.6, 1.7, -11.05
States = $MAV_zarjelzo-tarcsa/Zartarcsa/MAV_zarjelzo-tarcsa.b3d

Ezzel megjelenik a Habbins teherkocsi és hozzá a tárcsa. Itt a második [Object] szakaszt kell néznünk: a Position paranccsal 0.6 métert balra, 1.7 métert felfelé és 11.05 métert hátrafelé mozgattam a zártárcsát, így a megfelelő helyre került:

Jó építgetést és persze jó játékot!

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s