Almáspuszta megállóhely

Almáspuszta a bezárt vasútvonaltól hat kilométerre található, mondhatni, vonattal megközelíthetetlen helyen, bár megállóhelye mindig is volt. Mit lehet kezdeni egy mindentől távol eső megállóhellyel egy vicinális újranyitása után? Ha leegyszerűsítjük a helyzetet, akkor nagyjából két lehetőség van: vagy megszüntetjük, vagyis többé nem állnak meg ott a vonatok, vagy megpróbálunk valamiféle csatlakozást teremteni. Almáspuszta megállóhellyel az utóbbi történt, a párhuzamosan haladó útra buszmegállót telepítettek, így a megállóhely nevét adó települést egyik irányból közös peronos átszállással lehet majd az újranyitás után elérni.

Advertisements

Almáspuszta megállóhely” bejegyzéshez ozzászólás

 1. nagyon szép és élethű. A fák szépek, látszik hogy jó minőségű a textúrájuk. Szinte látszanak a falevelek… Már csak néhány utas kell és kész is.

 2. Szia phontanka!

  Régebben éreztem ilyen gyermekien magam, amikor a képzelet szülötte világban gondolkodhatok, és saját elképzeléseim játékával foglalkozhatok valaminek az épülésekor. Beindult a kreativitásom, és a fantáziám, miként próbálom elképzelni a pálya jövőjét, és azt a látványvilágát, amivel játékosságot adhat majd a játékosoknak. :)
  Amióta ismerem a BVE-t, tudom, hogy ténylegesen is alkothatok, és megélhetek ilyen világokat, ha ügyes vagyok hozzá, de valójában már-már kimúlt belőlem ez az érzés egy ideje. Mintha kiégtem volna… :D Pedig…
  Mindig is szerettem ezt a fajta alkotást; fejben, vasutakkal, a vezetés élményét elképzelni kitalált helyszínen, kitalált világban – s ha jól veszem észre, most te is így munkálkodsz. Ez az, ami megnyerte a tetszésemet, és ebből a szubjektív világból látva nagyon tetszik a pálya (nem látom be az egészet). Az örömokozás megtörtént! :)

  Köszönöm a képeket, és az építést (minden eddigit is)! Türelmesen várom a fejleményeket, és én ott leszek a letöltők között… :D
  Üdvözöl: maztro

  • Miközben az ember egy vicinálist épít, elgondolkozik a megállókon, állomásokon: csak úgy nem lehet odatenni őket, a helyzetüknek, állapotuknak, elhelyezkedésüknek, kihasználtságuknak mind oka kell, hogy legyen – még így, a virtuális világban is, eszerint lehet megépíteni őket. Próbálom mindegyiket kicsit egyedivé tenni, ebből születnek ezek a háttértörténetek.

 3. Sziasztok! Vki megtudja mondani hogy hogy lehet letölteni! Egész jónak látszik és szeretném kipróbálni! Ja és még annyi hogy mennyi helyet foglal? Előre is köszi! :) Sziasztok!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s