Királyliget 0.9.5

A Királyliget vonal véglegeshez közeledő, 0.9.5-ös változata talán kicsit ellentmondásosnak tűnhet. Ha letöltitek, azt látjátok majd, hogy nem sok minden változott, és ez így is van. A nagyot ugró verziószám indoka, hogy alaposan átgyúrtam a tereptárgyak pozicionálását, jónéhány objektumon módosítottam is, többek között egy BVE és openBVE között fennálló különbség miatt (utóbbi a textúrák átlátszóságának ügyében jobban ragaszkodik a pontossághoz, mint elődje).

Láthatóbb változás, hogy új, kevésbé darabosodó talajtextúrát kapott a pálya, valamint a pálya melletti bevágások, dombok. Módosult a jelzők rendszere is: mivel korábban öszvér szisztéma működött – a jelzők egy része működő, másik része egyszerű objektum volt – a célszerűség azt diktálta, hogy legyen minden jelző valódi, működő, s ez megvalósításra is került. Apróság, hogy hozzátettem egy nosztalgiavonatot a pályához, BVE2-ben a 242-es gőzöst vezethetjük. BVE4-ben a route fájlokat megosztottam a két általam leginkább kedvelt angol motorvonat, a Class 170 és a Class 156 között, így a korábbi külön letölthtő útvonalcsomag megszűnt.

Mindezen módosításokkal a célom az volt, hogy előkészítsem a vonalat egy jövőben megvalósuló pályával való lehető legcélszerűbb összekötésre, úgy, hogy az új pálya elkészültekor a Királyliget már készen álljon, ne kelljen rajta módosítani mást, mint a legszükségesebbeket.

Királyliget Line version 0.9.5 is now released, including lots of minor changes in the object system. Several objects had to be altered because of a difference between the way BVE and openBVE treats transparency.

What is more visible is that I have implemented a new, more realistic ground texture and the signalling system has changed too – the former freeobject signals have been replaced by standard BVE signals. I have added a new route file for BVE2 which uses the fastest Hungarian steam engine, Class 242. Two of the BVE4 route files now work with the Class 170 and the other too with the Class 156, so the separate route pack previously available has been deleted.

All of these changes have been implemented because of a future connection of the Királyliget Line and a new line which I will start constructing soon.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s